Links en Bronnen

Screenshot_20180512-101508

LINKS EN BRONNEN

 

 

Op deze pagina wil ik mijn grote dank uiten aan iedereen die me heeft geholpen bij het maken van deze website. Daarbij wil ik graag Wim Corstjes, Ben Haerkens , Rob Stumpf en Marga Honddorp speciaal noemen. Zonder hen was het zeker niet gelukt. 

Inhoudelijk ben ik veel dank verschuldigd aan Friedy en Gerrit Kamp, Bertus van den Dikkenberg, William Isbister en Sue Gowan uit Australie. Zij lieten mij hun bronnen gebruiken en hielpen met raad en daad. Het informatieve gedeelte van de website komt hoofdzakelijk van hen…ik hoefde zelf het wiel niet meer uit te vinden…niet omdat ik dat niet wilde maar omdat maar ik vanwege mijn leeftijd te laat was….

En dan natuurlijk alle mede verzamelaars -samen hebben wij menig uurtje doorgebracht met ruilen en verzamelen, daarbij veel informatie uitgewisseld- verzamelen maar ook vriendschap! 

Deze website pretendeert niet volledig, 100% juist, perfect of innoverend te zijn. Het enige dat ik graag zou willen is dat deze website een instrument is om te bewaren voor volgende generaties vingerhoedverzamelaars. En dat de kennis niet verloren gaat.

Ik heb gebruik gemaakt van bronnen die ik vond op Internet, boeken en tijdschriften. Ik heb geprobeerd de eigenaars van deze bronnen toestemming te vragen; dat is helaas niet in alle gevallen gelukt. Indien u meent dat ik onterecht gebruik heb gemaakt van uw bron laat u mij dit weten! Aanvullingen en correcties zijn meer dan welkom!

Er zijn geen commerciële belangen bij deze website. Vingerhoedjes verzamelen is mijn hobby en ik vind het  leuk om deze bijna verloren gegane voorwerpen met moderne technologie in leven te houden en onder de aandacht te blijven houden!

Prachtvondsten ACB Media Vlagtwedde, Netherlands

Nederlandse Tijdschriften met veel informatie!

Het Vingerhoedje Bertus van den Dikkenberg

Interessante links.

Nederlandse Vingerhoed Club. Friedy en Gerrit Kamp .

Fingerhut Museum Creglingen Duitsland.

https://www.fingerhutmuseum.de

Bronnen:

Proefschrift “Vingerhoedmakers en hun bedrijven in de tijd van de Republiek”

-H.F. Boon en C.A. Boon-Langedijk

 

Amber Veel   “Aardappelkrabbers”

Het vergeten landleven’ door Ingeborg Wind

Boeken: 

De vingerhoed in het kunstambacht -Adrienne De Smet

Needlework Tools and Accessories- Molly Proctor

Thimbles – Edwin F. Holmes

Thimbles and Thimble Cases – Eleanor Johnson Sewing Tools and Trinkets – Helen Lester Thompson

Fingerhűtte -Ratgeber fűr Liebhaber und Sammler –                  Karl Műller Verlag

Thimbles-The letts guide to collecting – Bridget McConnel

Catalogi:

Christie’s South Kensington : “Thimbles from the collection

of Edwin F.Holmes .                                                        31-05-1995

Christie’s South Kensington  : 

Needlework & Accessories                                            09-12-1997

Christie’s South Kensington :   

Needlework  & Accessories                                           16-12-1997